Eko FIS

Live kamera 1:

Photos

demo demo  
     
     

Više fotografija:

 

 

 

 

  • News & Events
  • Comments
Vi ste ovdje: Home

Adventure Fest Vlašić: Pripreme

Ermin Hadžijusufović i Hasan Gušić Ermin Hadžijusufović i Hasan Gušić Photo: www.Babanovac.ba

Pripreme za drugi Adventure Fest Vlašić lagano ulaze u petu brzinu. Završavaju se detalji, a prema svemu što vidimo ovih dana, ovo će biti daleko najatraktivnije dešavanje na Vlašiću u ljetnjoj sezoni od rata na ovamo. Organizatori se neprekidno trude da atraktivnim programima i gostima pokažu da se na ovim prostorima uz puno volje i zalaganja ipak može organizovati događaj ove vrste. Ermin Hadžijusufović i Zana Topalbegović, idejni pokretači ovogodišnjeg festivala ništa ne prepuštaju slučaju. Iz dana u dan priključuju im se najveća imena adrenalinskih sportova sa područja cijele Bosne i Hercegovine, što je najbolji znak prepoznavanja ispravnosti cijelog projekta. Goran Todić, Armin Gazić, Hasan Gušić i mnogi drugi uzeli su aktivno učešće u organizaciji dvodnevnog spektakla na Vlašiću. Uz njih tu je i otvorena i konkretna podrška koju organizaciji festivala pružaju prvi ljudi Srednjobosanskog Kantona i Općine Travnik, Tahir Lendo i Admir Hadžiemrić.

Nakon dosta vremena ovo je prva manifestacija koja nailazi na neskrivenu podršku svih, pa tako i vlašićkih hotelijera i ugostitelja, ali i firmi koje gravitiraju, kako na ovom tako i na ostatku prostora Srednje Bosne.
Dvodnevna promocija padobranstva, paraglidinga, base-jump-a, brdskog biciklizma, Air-soft-a, konjičkog i mnogih drugih sportova na jednome mjestu i nije baš viđana na ovim prostorima, pa je ovo jedinstvena prilika za prezentaciju proizvođača raznolike opreme i sportske klubove. Sve ovo je začinjeno večernjim koncertom na kojem će se uz popularnog Frenkie-ja naći i druga muzička imena.
Svakodnevni angažman, sastanci i dogovori koje organizatori ovog skupa imaju po cijeloj Bosni i Hercegovini definitivno daju dobre rezultate. Ideja festivala se prepoznaje i postaje jasno da će ovoliki broj atraktivnih dešavanja biti teško uklopiti u dvodnevni program.

Dobro nam došli na Vlašić 07. i 08.09.2013. godine!